Dag 13: Queen Elizabeth National Park, woensdag 30 september

Om 5.45 uur ging de wekker. Om 6.15 uur zouden we onze packed breakfast kunnen ophalen om vervolgens om 6.30 uur te vertrekken voor een game-drive!

Zoals ik gisteren ook al schreef is Queen Elizabet weer een heel ander park. Hier is heel erg veel savanne, en geen giraffes. Maar ook dit park is fantastisch! Erg mooi met het Rwenzori gebergte op de achtergrond. Tja wat hebben we tijdens deze game drive gezien? Veel weer: wrattenzwijnen, kobs, waterbokken, buffels en veel vogels. Tot onze verbazing geen olifanten. Terwijl die hier juist veel zouden moeten gaan zien, volgens Marlies. Zijn wij even blij dat we die gisteren al in grote getalen hebben gezien. De ranger in de andere bus had gezegd dat het juist in deze periode, regenseizoen, moeilijk was om olifanten te spotten. Dit komt omdat er nu in het hele park voldoende water is te vinden en hoeven ze dus niet naar de meren voor het water. Klinkt wel logisch ja.

Wat we wel hebben gezien is een heyena! Ismael had al drie maanden geen heyana meer gezien. Dus dit was wel weer bijzonder. Hij vond dat wij bijzonder veel geluk hadden. Later werd het geluk nog groter. Toen zagen we namelijk in de verte een heyena met een prooi in zijn bek. Een fresh kill. Dat is een van de grotere misvattingen. Veel mensen denken dat heyena's aaseters zijn. Zijn ze ook wel, maar zelf doden ze ook. Ook al was het ver weg, toch was het wel spectaculair.

Wat ook best interessant was, was een groep van zo'n 12 leeuwen die heerlijk aan het uitbuiken waren. 's Nachts hadden ze kennelijk een buffel gedood en hadden zich daar tegoed aan gedaan. Twee leeuwen waren er nog lekker van aan het smikkelen. Bijzonder grappig gezicht. Zie je opeens nog een poot van de buffel omhoog komen, of de kop. Ze vreten echt alles op van zo'n beest en wat ze niet opeten, eten de gieren wel op. En plots kwam er een gier aanvliegen en die nam plaats op een grote steen vlak voor onze bus. Die beesten zijn ook echt groot zeg! Die gier wachtte netjes zijn beurt af. Natuurlijk een paar mooie foto's van geschoten. Oh ja dat was ook wel erg grappig. We hadden het uitgebreid over de gier gehad en we waren uitgekeken op de leeuwen voor zover dat mogelijk is, dus we wilden wegrijden toen een groepslid nog vol verbazing riep "kijk, een gier!". Tja die zat er dus al ruim een kwartier. Ze had het kennelijk toch niet helemaal meegekregen. We hebben er wel om moeten lachen....

Op het einde nog een mooie eagle owl gezien. Het is een uil, maar die op een adelaar lijkt. Supermooi! Helaas zat ie wel een beetje ver weg en zat ie er niet heel erg mooi voor, voor een fotootje, maar door de verrekijker zag het er toch heel mooi uit! Wat hebben we toch een geluk!

Rond 11.00 uur waren we weer terug op de lodge. De andere groep was al een uur terug. Zij hadden niet zo heel erg veel bijzonders gezien.

Tja en wat hebben we de rest van de dag gedaan? Gerelaxt! Heerlijk aan het zwembad gelegen. Met uitzicht dus over het meer met de buffels e.d. Toch ook wel erg lekker hoor, zo even een middagje niets doen. Beetje boekje lezen, beetje zwemmen, beetje zonnen (bloedheet), vogellijst bijwerken, reisverslag bijwerken, af en toe even wat eten. Heeurluk! Ja als je in zo'n mooi resort zit, moet je er ook van genieten. We hebben dan ook een wandeling laten schieten. We hebben nog een slang gezien, gifgroen, die kwam af en toe even omhoog waar we lagen te zonnen.... De tijd ging ook nog erg snel ook! het was al snel 20.00 uur en tijd voor het diner. Wederom lekker, maar niet zo lekker als gisteren, maar we mogen zeker niet klagen!

Daarna natuurlijk weer geUNO't, zonder Marlies want zij was ziek. En weer ging de medaille met ons mee naar huis. We hebben overigens niet zo heel erg lang gespeeld. Nog moe van gisteren? Klein detail, er vloog net als gisteren weer een vleermuis rond waar we aan het UNO'en waren....