Dag 19: Lake Bunyonyi, Nature's Prime Island, dinsdag 6 oktober 2009

Vanochtend ging om half 7 de wekker voor Ronald. Hij ging namelijk samen met Mike op een birdwatch met een gids. Op het eiland zouden heel veel verschillende vogels zitten. Ik sliep nog even lekker verder. Heurluk. Om 8.45 uur kwam Ronald terug van de birdwatch. Hij had het erg leuk gehad. Ze hadden inderdaad veel vogels gezien. Eentje die zelfs de gids niet kon plaatsen en een die behoorlijk zeldzaam is. Een mooi resultaat dus, in ieder geval de moeite waard om vroeg voor op te staan.

Daarna zijn we samen gaan ontbijten. Er stond vandaag niet echt wat op het programma. We hadden om half drie wel wat kano's gereserveerd om een beetje te gaan kanoŽn met ons vieren. Na het ontbijt hebben Marianne en ik onze badkleding aangetrokken en hebben we heerlijk op het ďzwemplateauĒ gelegen in de hoop toch een beetje een kleurtje te krijgen. Heerlijk een boekje gelezen, een beetje gekletst, ook met Rosita die er bij kwam zitten. Gewoon lekker ontspannend. De mannen liepen het eiland gewoon nog even rond, op zoek naar nog meer vogels. Helaas werd het al wel vrij snel bewolkt. Af en toe een beetje zon, en dan schoof er weer een wolk voor. Niet ideaal dus, maar het bleef in ieder geval droog.

Rond 13.00 uur was het weer tijd voor de lunch, een spaghetti met echte gehaktballetjes. Aangenaam dus. Daarna nam echter de bewolking flink toe en begon het flink te regenen. Balen! Het kanoŽn ging dan ook niet door helaas. En verder was er natuurlijk weinig te beleven op het eiland. Door de regen daalde de temperatuur ook flink. We hebben dus maar gevraagd of ze het haardvuur konden aanmaken. En dat werd dus voor ons gedaan. Lekker warm! Maar het heeft echt de hele middag geregend. Blegh! En tja, wat doe je dan? Dan ga je natuurlijk UNO'en! Niet met iedereen want Mike en Marianne deden lekker een napie. Maar om 17.00 uur joinde zij ook de gang.

Tot aan het eten hebben we UNO gespeeld. En Hans was de trotse houder van de medaille tijdens het diner. Ik merkte tijdens het eten dat ik behoorlijk verkouden begon te worden en een beetje rillerig. Misschien toch een beetje te koud geweest dat zwemmen gisteren? Na het eten ben ik dan ook gelijk naar mijn tent gegaan en lekker in bed gaan liggen. Nog even een boekje gelezen en daarna lekker gaan slapen. Ronald heeft nog wel even gezellig geUNO't, maar hij kwam helaas niet met de medaille naar de tent.