Dag 23: in de lucht- Schiphol- thuis, zaterdag 10 oktober 2009

We hadden een nachtvlucht. Saai dus. Om 24.00 uur Oegandese tijd werd er voor mij (zachtjes) gezongen want ik was jarig! 27 al weer. Een onwijs leuke kaart van Mike en Marianne gekregen en een toezegging van een foto op canvas. Leuk, leuk ,leuk. Wel vreemd hoor in het vliegtuig jarig zijn. Tja en wat doe je in het vliegtuig. Een beetje slapen, maar dat kan ik bijzonder moeilijk in een vliegtuig, het boek uitgelezen, een filmpje gekeken en toch ook wel een beetje verveeld.

Om kwart over 5 landen we op Schiphol. Vroeger dan gepland. Daarna ging het allemaal vrij vlot. We kwamen vrij vlot de douane door, nadat Marianne nog even het vliegtuig terug in was gesneld om de paspoorten te pakken (volgens mij was dat ook met Costa Rica ook), we hadden ook de koffers vrij vlot. En zelfs naar de wc gaan ging vrij vlot....

Daarna was het tijd om afscheid te nemen van een groot gedeelte van de groep. En nog steeds is het niet leuk om afscheid te nemen. Samen met Mike, Marianne en Hans en Jolanda zijn we nog even een lekkere kop koffie gaan drinken ter ere van mijn verjaardag. Vreemd hoor, weer terug te zijn in Nederland na zo'n fantastische tijd.

We hebben met ons zessen nog even lekker nagepraat en weer vooruit gekeken naar de volgende vakantie, Peking. Het was wel een lekkere afsluiting van de vakantie. Rond 7.00 uur kwamen Janny en Bep ons ophalen wat natuurlijk erg leuk was. Ze hebben nog even een kop koffie meegedronken en daarna was het ook tijd om van Mike en Marianne en Hans en Jolanda afscheid te nemen. Bedankt voor de te gekke vakantie!

Daarna de auto in en weer naar huis Natuurlijk in de auto al weer van alles verteld over de vakantie. Je raakt er niet over uitgepraat. Maar we waren ook wel behoorlijk moe. In Nederland was niet veel gebeurd en we hadden dan ook niet veel gemist. Wel lekker hoor dat de ouders van Ronald, mijn, nu officiŽle, schoonouders ons hebben opgehaald. Is toch lekker thuiskomen. Volgens mij waren we voor 9.00 uur thuis. Tja en dan. Tassen uitpakken, souvenirs uitstallen, wasje aanzetten en boodschappen doen want morgen kwamen mijn ouders en Janny en Bep om mijn verjaardag te vieren. We zijn niet naar bed gegaan, hoewel we wel erg moe waren, maar zijn 's avonds lekker op tijd onder de wol gekropen. De vakantie was echt ten einde.......Naschrift

Dit was dan onze huwelijksreis naar Oeganda. Wat een fantastische vakantie! Een heel erg mooi land dat heel erg veel biedt. Betoverende landschappen, vriendelijke bevolking en een gigantisch mooi dierenrijk. De apen waren geweldig. Het bezoek aan de gorilla's was echt een hoogtepunt van de vakantie, maar door dat te zeggen, doe je eigenlijk de rest van de vakantie tekort. Natuurlijk was de ene dag indrukwekkender dan de ander, maar dat is logisch. Maar de conclusie is simpel: het was een onvergetelijke vakantie (huwelijksreis) waar we weer ontzettende mooie herinneringen aan over hebben gehouden.

Het einde van de vakantie hield tevens een einde in van een ontzettend mooie periode. Een jaar lang hebben we uitgekeken naar ons huwelijk en naar onze huwelijksreis. En als beiden dan zo ontzettend mooi zijn geweest, kun je jezelf alleen maar heel erg gelukkig prijzen. We hebben intens van alles genoten!

Maritha Verkuijl-Boessenkool